≡ Menu

Tuintegels

Natuursteen Tuintegels zijn er in veel soorten en maten. Al deze tuintegels hebben hun eigen eigenschappen. En natuurlijk heeft iedere natuursteen tuintegel zijn eigen kleur.

Goedkoophardsteen.nl is gespecialiseerd in Hardsteen tuintegels. Deze tuintegels worden in China gezaagd en gezoet en komen vervolgens met de boot naar Nederland. Doordat goedkoophardsteen.nl een vaste fabriek heeft en het transport van de containers zelf regelt, wordt er een prijs verschil gecreëerd met andere natuursteen verkopers die tuintegels verkopen.

Kwaliteit

Het gaat natuurlijk niet alleen om de prijs van uw tuintegels, maar vooral om de kwaliteit. Doordat goedkoophardsteen.nl een vaste fabriek heeft in China en een goede band heeft opgebouwd met deze mensen, kan goedkoophardsteen.nl rekenen op hun beste selectie. En hierdoor onze klanten natuurlijk ook 🙂

banner tuintegels goedkoophardsteen.nl

De tuintegels van goedkoophardsteen.nl zijn 3cm dik. Dit heeft als voordeel dat de stenen vorstbestendig zijn. Ook is de belastbaarheid natuurlijk veel hoger dan bij dunnere varianten. De tuintegels worden gezaagd en gezoet. Dit heeft als voordeel dat mos en aanslag slecht hechten op een gezoete tuintegel. Dat scheelt weer een hoop schrobben 🙂

Eigenschappen van hardsteen tuintegels

Hardsteen tuintegels worden naar verloop van tijd lichter van kleur. Laat u niet wijsmaken dat het niet zo is, want het is zo.

Eigenlijk is dit ook helemaal niet erg. Het grijs worden van hardsteen geeft de tuintegel een karakteristieke / authentieke uitstraling. De vergrijzing van de tuintegel ontstaat doordat de zoetlaag aangetast wordt door regen en UV straling. Hierdoor wordt de toplaag dunner en komt de originele kleur van de hardsteen weer naar boven.

U kunt dit proces wel rekken met bijv. Boenzeep, maar uiteindelijk zullen de tuintegels altijd verkleuren.

Tip! Wilt u een beeld krijgen van vergrijst hardsteen? Loop eens langs een oude kerk of herenhuis. Hieraan zit vaak hardsteen verwerkt dat door de tijd al vergrijst is. U zult zien dat de tijd Hardsteen alleen maar mooier maakt.

Heeft u interesse in hardsteen tuintegels? Neem dan gerust eens een kijkje in ons assortiment.

Let op! Bij gebruik van chinees hardsteen binnen, blijft de hardsteen donker van kleur. Dit komt omdat de hardsteen hier niet te maken krijgt met regen en zon.

by John

Goedkoophardsteen.nl is de chinees hardsteen specialist van Nederland. John en Mitchel staan voor u klaar voor al uw vragen over natuursteen.

3 comments… add one
 1. Is boenzeep ook op andere natuurstenen toepasbaar ik heb nl de Nero Imperiale River 60×60 x4 Dit is kalksteen Ze zijn nl verkleurd door regen en zon terwijl de stenen die onder een overkapping liggen dezelfde kleur hebben behouden

  Mvg geert

  Reply
  1. Hoi Geert

   Jazeker! Boenzeep is een neutrale zeep met toegevoegde oliën die de steen voeden. Met name kalkstenen hebben hier veel baad bij.

   Vriendelijke Groet

   John van den Heuvel

   Reply

Leave a Comment